www.optimis.dk

HALFDAN

Livet er en morgengave…

FORESTILLINGEN HOLDER P.T. PAUSE

Halfdan Rasmussen 100 år

En voksen-cabaret med hans finurlige viser og tekster.

Halfdan Rasmussen er verdenskendt i Danmark som børnerims-fjollerist og voksenrims-tosserist, han elskede at fantasere og facettere, elskede at tage ”ordet på ordet” og er stadig en af de mest levende digtere for børn, men bestemt også for legesyge voksne!

Halfdan ville i 2015 være fyldt 100 år og det synes vi er værd at fejre! Vi gør det ved at turnere med en jubilæums-forestilling fyldt med hans finurlige og fjolle-fornuftige tekster:

En voksen-cabaret med hans kendte viser: Noget om Helte, Noget om Kraft, Noget om Kammermusik, Noget om Jungleliv, Noget om det slemme Skønne, Noget om Stjernefangst osv – med nogle af børnesangene og hans sprællende, sprudlende tekster om sin egen barndom på Christianshavn – men også med små rejser ind i hans mørkere side med tekster om arbejdsløsheden i 30’erne, modstandskampen, udlandsrejserne og hans rammende tekster om den sidste tids ”skrumpealder”. Et helt portræt af Halfdans liv og digtning – og samtidig et portræt af et menneskeliv, der, tilsat lidt eventyr, kunne være dit eller mit…

Forestillingen er bygget op af Halfdan Rasmussens tekster, flettet ind i hinanden i en blanding af kronologi, fabuleren og kontrastfyldte overraskelser – sat ind i en sjov ramme.

Den fremføres af sanger/skuespiller Allan Høier til Erik Axel Wessbergs guitarakkompagnement – instrueret af Bo Skødebjerg. Det samme hold som med stor succes har opsat og turneret med forestillingen BENNY (om Benny Andersen) der har fået fine anmeldelser og trukket fulde huse.

4 stjerner ★★★★Frederiksborg Amts Avis
Teatret OPtimis opførte en  både underholdende og meget bevægende cabaret på Nivå Bibliotek og Medborgercenter d. 5. februar 2015 i anledning af Halfdan Rasmussens 100-års fødselsdag i januar måned. Hyldest-cabaretten ”Halfdan – livet er en morgengave” blev opført med stor intensitet, meget løssluppent overraskende og fyldt med digterens finurlige – og kloge tanker om mennesker og livet. Teatret kommer også undervejs fint rundt om mennesket Halfdan Rasmussen, illustreret med mange musikindslag.
Teatret OPtimis har tidligere besøgt Fredensborg Bibliotekerne med deres andre cabaretter, og hver eneste gang er det en stor fornøjelse. Et stort publikum gik fra forestillingen på Nivå Bibliotek både beriget og bevæget. Tak til teatret – I gør det SÅ godt – hver gang.Marianne Brockmeyer, Nivå bibliotek
På Horsens Bibliotek fejrede vi 100 året for Halfdan Rasmussen med forestillingen HALFDAN Livet er en morgengave. Vi har med stor fornøjelse tidligere haft besøg af Teater OPtimis, så vi var sikre på, at vi kunne give vores publikum en god aften. Og det fik de! Forestillingen, som er fyldt med Halfdans finurlige og fjollefornuftige tekster, blev leveret på flotteste vis. Det bedste vi indtil nu har set fra Teater OPtimis. Et portræt af Halfdans liv og digtning. Fra start til slut var stemningen i top, og vi kan helt bestemt anbefale forestillingen til andre. En meget dejlig aften JHanne Kjær, Horsens bibliotek
Endnu en gang har Teater OPtimis glædet publikum i Hillerød med sin varme, charmerende og dygtige cabaret om Halfdan Rasmussen i anl. af dennes 100 årsdag. “Livet er en morgengave” – en forestilling som er fantastisk – og som vi under mange flere at overvære/opleveBeth Espedal, Foreningen NORDEN, Hillerød

 

Forestillingen er venligt støttet af Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden, Johannes Fogs Fond og Nordea Fonden.