www.optimis.dk

Emma Gads Takt & Tone

Emma Gads Takt & Tone
En cabaret-forestilling om den bog alle har en mening om, uden at have læst den…

★★★★  ”Elegante pointeringer…” ”…med lidenskab og finesse i denne lille, fine forestilling” ”Tak til Emma, fordi hun gad. Og tak til Allan Høier og Teatret OPtimis, fordi de også gad!”Nordjyske

Fin underholdning, som vi slet ikke havde forventet, men heldigvis fik.DRs Seniorklub

Noget at det bedste, vi har haft.Ældre Sagen, Albertslund

En prægtig forestilling. Meget morsom.Inge Correll

Takt og Tone er en medrivende og fantastisk underholdende cabaret. Du blev hensat til fortiden med alle datidens trends og råd til det bedste liv, med masser af humor og mange fantastiske sange fra den tid. Allan Høier gør det formidabelt godt og sjovt.Marianne H. Poulsen, Fredensborg kommune

Spændende – morsom – interessantFlemming Egholm, FOF Sydøst

Det var rigtig sjovt. Der var mange, der var glade for detPederstrup sogn


Emma Gads Takt & Tone
Begreberne ”Emma Gad” og ”Takt og Tone” er en del af vores kultur og noget vi alle, og måske især medierne, meget ofte refererer til. Men sjovt nok ved ret få af os, hvad der rent faktisk står i bogen – og de fleste ville blive overraskede hvis de læste den.

Teatret OPtimis præsenterer derfor denne cabaret-forestilling, som skal lære os bogen og mennesket bag at kende – på en humoristisk, musikalsk og litterært-underholdende måde.

Samtidig er danskerne kendt for at være noget nær verdens mest uhøflige folkefærd – og debatklimaet på de sociale medier sætter helt nye standarder i den henseende – måske kan Gad og forestillingen være med til at vi (igen) behandler hinanden lidt mere høfligt og hjertefuldt?

Forestillingen
Året er 1968. Vi befinder os i et af DRs TV-studier hvor underholdnings-programmet ”Kender De Deres Klassikere?” er ved at blive optaget. Ugens gæst er den kendte visesanger og entertainer Otto Schønberg, der til sin store forundring skal stifte bekendtskab med Emma Gads Takt & Tone.

I starten er Schønberg uvidende og fordomsfuldt nedladende overfor både Gad og bogen, men efterhånden som han langsomt lærer dem at kende, forundres han over de tidløse kommentarer til vores opførsel, de mange, sjove betragtninger og det store menneskekendskab. Han – og med ham forhåbentlig publikum – ender således med at blive overrasket, nuanceret interesseret og varm om hjertet.

I forestillingen er der sjove citater, oplæsninger fra bogen, alvorsord, afsnit om Emma Gad som person samt masser af kendte viser og sange, som på underholdende vis kommenterer indholdet.

Sangene og viserne er bl.a. ’Penge’,  ’Bar’ det var mig’, ’Kys hinanden’, ’Jeg snakker med mig selv’ ’Månestrålen’,  ’Konen, kællingen, madammen’ og ’Jeg sætter min hat som jeg vil’.

Da publikum skal i fjernsynet, bedes de tage pænt tøj på.

Man bør gøre sig klart, at de ældre til alle tider har syntes, at verden er gået tilbage siden deres ungdomFra Takt & Tone
Tal ikke for meget om Deres helbred, selv om det er dårligt. Det keder folk usigeligt!Fra Takt & Tone
Naturen har nu engang indrettet det sådan, at damer altid glemmer noget i selskabFra Takt & Tone

Foto Peter Nerenst.

Grafik Bo Hasle Buur.

Det kolorerede billede er venligst udlånt af emmagad.dk

Forestillingen er venligt støttet af Toyota-Fonden, Johannes Fogs Fond, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Brebølfonden, Jorck’s Fond og Kvindernes Bygnings Fond.