www.optimis.dk

AAKJÆR

Jeg bærer med smil min byrde

Et cabaret-portræt af Jeppe Aakjær. Fortalt med hans egne sange og historier – og lidt til

Digteren Aakjær
Jeppe Aakjær er en af vores største forfattere og digtere. I dag er han mest kendt for en række smukke og naturlyriske danske sange som Jeg bærer med smil min byrde, Se dig ud en sommerdag, Ole sad på en knold og sang, Sneflokke kommer vrimlende, Jeg er havren, Stille, hjerte, sol går ned, Spurven sidder stum bag kvist og Nu er dagen fuld af sang. En helt særlig popularitet har også den jyske gendigtning Skuld gammel venskab rejn forgo og så naturligvis hans måske allermest kendte sang: Jens Vejmand, der klart viser hans sociale indignation. Det er ikke uden grund, at Jeppe Aakjær er den, der har næstflest sange optaget i Højskolesangbogen.

Forestillingen Aakjær
I forestillingen er ’Manden med Leen’ – en galgenhumoristisk charmetrold – dukket op i gården Jenle’s have for at høste Jeppe Aakjær. Inden leen kommer i brug, får Aakjær dog gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revu  – og han synger og fortæller sin egen og dermed også tidens historie.

Cabaret-portrættet er sammensat af Jeppe Aakjærs fortællinger, selvbiografi og ikke mindst hans fantastiske sange.

Det kunstneriske hold
bag forestillingen er Allan Høier som sanger og fortæller og Allan Sjølin som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion.

4 stjerner ★★★★Frederiksborg Amts Avis
En succes!Skive Folkeblad
4 stjerner ★★★★ (Læs hele anmeldelsen her: https://cphculture.dk/d461aakjaer.html)CPHCulture
Seks store smil af seks mulige til ”AAKJÆR. Jeg bærer med smil min byrde”. Der er en inderlighed og en dybde over forestillingen, som bliver siddende i én – og gør, at man nynner Jeppe Aakjær længe efter, at man er kommet hjem. (Læs hele anmeldelsen her: http://danmarksbloggen.dk/?p=12104)Danmarksbloggen
En meget fin forestilling!Ove Jensen, Skive og Omegns Teaterkreds

Sikke en dejlig oplevelse. De 2 herrer Allan Høier og Allan Sjølin gav os fuld valuta for pengene, så Teater Optimis kan køre fra Frederikshavn med tanke på, at vi som publikum blev underholdt i topklasse, og vil se frem til et besøg af dem i næste sæson.Betty Rode, Frederikshavn Teaterforening

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Følgende fonde har venligt støttet og muliggjort projektet: Færchfonden, Jyllands-Postens Fond, Ernst B. Sund Fonden, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden, Beckett Fonden, Bestles Fond, Tømmerhandler Vilhelm Bangs Fond, Sonning-Fonden, Jorcks Fond og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Vi siger alle mange tak!!

Tegning: Teddy Kristiansen