www.optimis.dk

’Jeg er havren’ som sprælsk samba

Udgivelse med Jeppe Aakjærs sange i nye fortolkninger

Forestil dig Havren som et lille Snøvs-agtigt strå – boblende af glæde over livet, over sine klingende bjælder og lærkesangen over dens hoved, som er blevet en del af dens rod. Den synger os sin enkle melodi og poetiske tekst – vuggende og vippende i vinden som en inciterende samba.

Sådan fremføres ’Jeg er havren’ på en ny udgivelse med Jeppe Aakjærs kendte sange – en udgivelse der også rummer en udgave af Nu er dagen fuld af Sang, der beskriver den unge Aakjærs indebrændte seksualitet, som bryder frem i rock-agtig sang, men atter gemmes væk – og en hæsblæsende udgave af Sneflokke kommer Vrimlende.

Sangeren Allan Høier fortæller: ”Der er også mere regelrette udgaver af Aakjær-sange på udgivelsen, men alle er blevet set på med friske øjne og vi har bestræbt os på at fremføre dem ligefremt og ukunstlet – som var de skrevet lige nu – alle med klokkeklar tekstudtale og med fokus på tekstens mening.”

Sangene stammer fra den anmelderroste cabaret-forestilling ’Aakjær – jeg bærer med smil min byrde’ som turnerer over landet – når der ikke er restriktioner der stopper den… – en forestilling om Aakjær, hans liv og tid.

Aakjær blev i samtiden regnet som Danmarks største digter (bl.a. kåret af dagbladet Politikens læsere) og han er stadig den, der har tredje-flest sange med i Højskole-sangbogen. Han var desuden forkæmper for tyendets og landarbejdernes rettigheder – denne side af ham er i dag mest kendt gennem sangen om Jens Vejmand.

De medvirkende på udgivelsen:

Allan Høier er visesanger med speciale i det dansk-svenske repertoire. Har medvirket i en lang række forestillinger for Teatret OPtimis, lavet adskillige roste vise-CD’er og optrådt i radio og TV.
Allan Sjølin er uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musik-konservatorium i klassisk guitar. Har akkompagneret til en række forestillinger på Det Kongelige Teater og spillet med bl.a. Nis Bank-Mikkelsen, Solbjørg Højfeldt, Danmarks Radios Symfoni Orkester og landsdelsorkestrene.

Udgivelsen er at finde på alle streamingtjenester og også på gammeldags CD.